Wednesday, August 31, 2011

MAAF ZAHIR DAN BATIN



Kesempatan ini even modem baru pulih dr rosak, dan sudah ku tukang sana sini & duit terbang RM80 nasib baik duit abg aku..nk post sikit pasal raya ni......

Di hari yg mulia dan baik ini bermaaf-maaf la sesama kita, kunjung mengunjung lah juga bagi mngerat hubungan silaturrahim sesama sedara, kenalan, jiran tetangga..dari itu syawal pun sebulan raya la korg dgn sakan

Blog ni beberape hari sblum raye aku xupdate disebabkan sibuk berjalan2 santai sana sini cari baju member kira jadi peneliti la aku ni (ok ke tidak die pakai) (baju raya aku dah bli awal) dicampur pula adegan mercun dan dentupan meriam buloh made by own creativity, 2 yg xsmpt nak update..dan satu lagi mungkin blog ni tidak akn mengupdate dirinya disebabkan syawal so maybe lps beberapa syawal baru aktif balik la...anyway & wherever you are



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN 

DARI MRFARID & SELINGKUH GENK


Friday, August 26, 2011

Tribute to Metallica ' The black album '



Perkhabaran yg enak buat telinga metal head diteraju Lmmy kilmister(Motorhead), Devildriver, Sodom, Doro, Finntroll dan Borknagar antara artis yg bakal memeriahkan rkaman bg smbutan album Metallica ke-20 tahun yg lebih dikenali sbgi 'the black album'. Bakal diriliskan sept ini bila korg pegi bli majalh Metal hammer German, 80 muka surat menanti bila korg membeli majalah ini termasuk cd tribute tersebut, artikle diblkg tabir sewaktu rekaman berlangsung dan semestinya hidangan konsert besar W.O.A (wacken open air) sebanyk 32 muka cukup utk mengenyangkan tatapan mata korg.

Tributr ekslusif ini memuatkan 11 lagu yg tidak pernah diriliskan da tambahan cover 'enter sandman' dari Lemmy dan ZEBRAHEAD sendiri yg pernah dimuatkan pada kompilasi album 1998 ECW:extreme music

LEMMY - "Enter Sandman"
THE NEW BLACK - "Sad But True"
DEVILDRIVER - "Holier Than Thou"
DARK AGE - "The Unforgiven"
CALLEJON - "Wherever I May Roam"
I.C.S. VORTEX - "Don't Tread On Me"
NEAERA - "Through The Never"
DORO - "Nothing Else Matters"
MOTORJESUS - "Of Wolf And Man"
FINNTROLL - "The God That Failed"
BORKNAGAR - "My Friend Of Misery"
SODOM - "The Struggle Within"



buat pengetahuan korg 'thr black album' ni terjual melebihi 15 juta seluruh dunia..pencapaian yg sukar bagi band yg bermain muzik keras





Thursday, August 25, 2011

Tgl beberapa hari saja lagi, rmadhan bakal tinggalkan kita sekali lagi..sedih pulak rasenya dan igin pula nak berpuasa lagi bagai xcukup sebuln..


mgkin rmi dah bersiap2 nak dari baju, persiapan rumah higgalah duit rayenye buat depa yg dh keje kan..


Tapi jgn dilupa biasa org kita time2 kat hujung ramadhan ni la dia berhabis-habisan buat kuih semua, hias rumah, shopping smpi terlupa akan ibadah sunat ramadhan yg besar pahalanya jika kita p tunaikan..


aku ni pun terpikir bila imam masjid berdekatan rumah dlm khutbah jumaatnya baru2 ni, ada menyebut tntg hal sedemikian yg sememangnya terjadi antara kita dan aku sendiri..jadi insaf plak bila dgr dan mmg betul kita terlalu teruja..

Tapi apalah slhnya klo kita tunaikan dahulu ibadah sunat yg gnjaran besar berbanding di bulan2 lain..umum juga mengetahui malam lailatul qadar yg lebih baik dari 1000 bualan, terjadi pada satu mlm di 10 ramadhan terakhir dimana waktu inilah para muslimin dan muslimat yg bersunguh2, mengerjakan ibadat bagi , mendaptkan ganjaran, jadi skrg kemahuan terletak pada hati korg..walaupun sunat, besar pahala dan ganjarannya, renung2kan sejenak. Sama2 kita igt mengingati...

sekian.....

Wednesday, August 24, 2011

YANG LAIN MACAM


"entahlah..."


"this is an alternative, in case ibunye outstation so si ayah fully take over..kan"


"kenenye mengigau budak yg tdo ats skali, phm2 la korg"


"buat driver yg degil"

Tuesday, August 23, 2011

2 buah buku berkisar band lagenda IRON MAIDEN

Stipe juras merupakan slh seorg peminat tegar Iron maiden di Croatia, juga seorg wartawan otai serta penulis telah menyatakan hasratnya ingin mengarang lagi 2 buah buku berkisar gitaris Andrian smith dan sebuah lagi mengenai peminat2 iron maiden yg rata-ratanya 'die hard fans'

menurutnya juga buku ini bakal mengatasi karya beliau sebelum ini iaitu Steve harris bertajuk 'the clairvoyant' yg juga pemain bass Iron maiden, dan akan berada di pasaran sekitar februari 2012.

dikhabarkan juga mereka yg terawal mendapatkan buku ini, 'you'll get something special iaitu..nama pembeli tersebut akan dicetak pada muka surat pertama buku tersebut

dan sedikit tambahan:

Vokalis Bruce dickinson ada memberi komen bahawasanya Iron maiden bakal tampil sekurang2 nya satu lagi album baru slepas smbutan album The final frontier tahun lepas yg cukup memberangsangkan hasil jualannya dismping tour ke negara2 yg belum pernah mereka tawani sblum ini..


  1. ADRIAN SMITH - Stranger in a Strange Land
  2. IRON MAIDEN FANS - No matter how far








Sunday, August 21, 2011

NAK PEGI MNE NI....

 Langit xslalu cerah..Blk2 je ptg smlm dari wat tgsan sbgi seorg actor..ceeehhh..dlm diam2, aku kluar msuk uma..bpk aku bgtw tuan uma yg aku duduk ni naikn duit sewa sacara mengejut dari 550 ke 650, mmg lebih...bapak mmg aku menyirap dibuatnye..ari 2 ckp mulut naik 50 je..tulis dlm surat 100 sape la..xpns, nasib baik bln pose je..dan telah bercadng nk pindah akibat


kecewa dgn owner dia yg boleh ckp xberbahasa lgsung ditmbah plak klo tgk uma pun mcm biase je pun & xberbaloi kasi dorg seng2 mkn 650 sebulan dgn uma yg dh berusia lme ditambah plak keadaan uma yg dh lme pasti lps ni akan uzur mcm 2 la aku ibaratkn...sape tau bukit kuda klang ??, kt c2 la uma ni bertapak..


yg beznya bukan pe uma ni kedudukan dia je yg mmg strategik sng nk p sana sini..even cmnepun skg ni aku kne start cari uma tlg bapak aku  mgkin yg mampu bwh 200k cmtu dpt teres 2 tingkat oklah..& nak yg area


klang bukit kuda gak...klo dpt uma sewa pun okgak, buat temporary je..memandangkan fmly aku ni  7 org kne la uma 2 besar ckit kan lbh kurg pun de 3 bilik & 2 bilik air..klo nk diikutkan bapak aku nk je dia try kat meru 2, pe nme tmpt ntah tpi sume bangkang bab jauh sgt klo kuar dri klang..


klo rezki xda..abes la..terpaksa p duk uma majikan bapak aku kt kondo..mgkin lgkah terakhir klo dh xda rezki & kne duk skali ngn abg aku yg dh jdi penduduk tetap kt kondo 2..dan mungkin episod pindah memindah akan berlangsung skitar slps berakhirnya syawal...SELAMAT TIGGAL NO: 14 LORONG CHEMOR ...



"pening kepala bapak aku nk cri uma mne ni...hehehe,cool2"





Friday, August 19, 2011

ALHAMDULILAH..

Hari ni dh ari ke 12 pose(time aku tulis post ni) mcm xrse plak & skejap sgt masa dari 2st pose to 12th pose. Mesti korg mula sibuk plan nk sarung baju ape raye ni kan dan di minda2 mereka terkial2 memikir sperti (klo color ni dgn ni, kne x?) xkisah la bju melayu, kurung or bju jln.

Lagipun skrg ni musim mcm2 fesyen, yg latest lg2 buat golongn muda-mudi, bercerita psl baju melayu lak..buat korg yg bru nk tempah jahit dan xsiap ag bju melayu n kurungnye baik bli je..ape sebab?

sebab...mngikut perhutungan aku klo tukg jahit ni dia mesti rmi client bila rmi dia dh setkan sbgi cntoh 1 hari 1 pakaian. Bila die dh psg target, tw2 satu ari 2 korg dtg pulak beri slm nk jahit, 2 yg png kepala tkg jahit nk ubak plak schedule die, dan ini dh boleh jdi punca die tolak tawaran korg nk jadi client mereka. Dikecualikan pula dalm situasi c tkg jahit 2 handal dlm bdg jahit menjahit ni..kan

ini ikut perkiraan aku la..sebab aku pun suka gak pada bli kain..& kasi tukang utk jahit..

terjadi la juga..di tgh2 bulan pose ni gak lah bazar2 jual baju, aksesori raye menjelma, mmg dh jdi lumrah para customer msti nk siggah g usha2 lu betul kan..nasihat aku klo nk bli brg 2 biar agk2 cukup utk badan..sudah.. & klo korg nk bli dgn harga murah korg pg ler bazar 2, time mlm raye..time 2 maybe stock die pun byk lagi kemungkinan bsr harga dia mmg jatuh but at the same time dia still ada untg(so dont worry la) biase la beniage ni dia men harge je..

Mcm aku sendiri pun xterlepas nk berjln ke bazar2 ni..spe duk area klang? msti tau kt IN THE MIDDLE KLANG de uptown baek ponye dekat sgt2 dgn centrepoint..klo nk ke danau, atau 24 s.alam bulan2 biase pun ade tpi yg kt klang ni ramadhan je dia de..sng2 sgh la..klo buat awek2 tu leh je ajk aku jdi guider hehehehehe..

Cte psl awek..Buat pengetahuan korg aku ni skg tgh berkenan benar tgk klo awek2 duk p pki tudg yg aku pun xtw la pe nme style dia tpi byk buat gulung2 yg selendang 2 & lipat sana lipat cni, ala..yg byk budak2 remaja, dewasa duk pki skg ni..pe nme ntah..nmpk cool je tgk dorg pki, sedap je mate pndg, lg2 yg bkenan kt hati..marvelous..hhmmmm

ok lah..smpi cni jela ngomongan aku..di bulan baik ni, baik kita sama2 buat byk ckit ibadat..kan..lps raye smbg blk wat jahat balik..hahaha..xla(men2 ea) barulah cool..


"aku pun dh lupe thun ni bju melayu aku color pe..mcm klabu, mcm hijau gak..hmmm"



"erm..bolela.."


"alamak..jgn cbe2 nk try fesyen gini parah beb.."





Wednesday, August 17, 2011

Tuesday, August 16, 2011

DREAM THEATER sudah bersedia dgn "A Dramatic Turn Of Events"

Bersama drummer baru mereka Mike mangini, akhirnya sebuah album baru dari band progresif metal Dream theater bakal dirilis 13 september ini melalui label besar US Roadrunner record..details album adalah seperti dibawah  sekian...






The "A Dramatic Turn Of Events" deluxe collector's edition exclusive pre-order box set includes the following: 

  • "A Dramatic Turn Of Events" album


  • Instrumentals of the entire album

  • DVD of "The Spirit Carries On" – a 60-minute movie documentingDREAM THEATER's drummer auditions

  • Double-LP set of "A Dramatic Turn Of Events" (180-gram vinyl in gatefold jacket)

  • DREAM THEATER branded custom turntable slipmat

  • Litho Print of album cover

  • 50 lucky winners will find a DREAM THEATER "Ticket For Life" (randomly inserted)

  • All content housed in a custom box

  • Receive a digital download of the album the day before release

CD1

01. On The Backs Of Angels
02. Build Me Up, Break Me Down
03. Lost Not Forgotten
04. This Is The Life
05. Bridges In The Sky
06. Outcry
07. Far From Heaven
08. Breaking All Illusions
09. Beneath The Surface

CD 2

01. On The Backs Of Angels (instrumental)
02. Build Me Up, Break Me Down (instrumental)
03. Lost Not Forgotten (instrumental)
04. This Is The Life (instrumental)
05. Bridges In The Sky (instrumental)
06. Outcry (instrumental)
07. Far From Heaven (instrumental)
08. Breaking All Illusions (instrumental)
09. Beneath The Surface (instrumental)








pd: "jadi buat theaters fans nantikan september ini!!"

Monday, August 15, 2011

HUMOUR ISNIN..RAGAM SPOIL


"spoil..embekhekk.."


"bulan pose..woi"


"akibat kecanduan judi"


"perang susu..lembu"


"erm..sudah, lelaki pun ada pki ke cmni nye style.."


"mmg lain macam"

Sunday, August 14, 2011

POWER METAL FROM GERMANY BRAINSTORM NEW ALBUM

"On the spur of the moment" tajuk bg album terkini mereka Brainstorm yg bakal menghiasi kedai muzik 30 sept ini melalui AFM rcord dirakamkan di studio 22 Ludwigsburg with Axel heckert yg merupakan salah die hard fan mereka yg turut membantu dlm album ini

"On The Spur Of The Moment" track listing:

01. Below The Line
02. In The Blink Of An Eye
03. Temple Of Stone
04. In These Walls
05. Still Insane
06. Dark Life
07. No Saint - No Sinner
08. Where Your Actions Lead You To Live
09. A Life On Hold
10. My Own Hell



Brainstorm sblm ini ada menyatakan album ini aggressive dari sblumnya "bg kami 'Memotial roots' merupakan album yg cool dan bg album baru ini kami lebig ganas" kata mereka. Memorial roots merupakan album yg dirilis sekitar 2009 


Dan sedikit tambhan buat peminat Brainstorm ada mempunyai sebuah dvd konsert pertama kalinya diriliskan pada  2007 betajuk "Honey from the B (beasting around the bush)" dlm format digipack dgn tambahan special metal effect ...




"covernye"


"Torsten Ihlenfeld(guitar), Milan Loncaric(guitar), Andy B. Franck(vocal), Antonio Ieva(bass), Dieter Bernert(drum)"

SEKITAR RIBUT PASIR DI ARIZONA, US JULY 2011












ps: "mcm dlm movie pun ade environment die"

Saturday, August 13, 2011

kelakar x kering gigi

di suasana yang terang menerang, chya matahari mula menegak pada sudut 90 darjah... aku saje merewang ngan kengkawan, konon nak kasi tolong diowang wat keje.. oleh kerana x cukup owang, aku pun merelakan diri.. itupun disebabkan aku xda keje nak wat kat umah time tu... so aku on jelah...


kawan2 terdiri dari 3 orang, termasuk la aku skali. kgkawan semua nya melayu, n tinggal berdekatan ngan umah ku... dan keje yang kami buat ni adalah berkaitan dengan t.m... kami menjadi kuli iaitu sebagai penghantaran barang dan membuat installation dari rumah ke rumah. jika ada owang menempah t.m, maka dirumah itu la kami bikin keje... kebiasaannye dalam 1 hari bekerja standard hanyalah 2 site je... kenkadang je dapat lebih sampai 4 site... lau dah 4 maknanye sampai ke malam la kami bikin keje.... dan skang aku bukan mau cite tentang pekerjaan ni.. but aku nak citer salah seorang dari kami mendapat 1 bala ketika bekerja seharian. teruskan membaca wahai sekalian.....................


jam menunjukkan sudah terpancar pukul 10 pagi... time tu genk2 baru je dapat tau ada 2 site.... 1 di petaling jaya dan 1 ag di subang jaya... dan semua yang menempah t.m tu adalah berbangsa cina. kami bergerak ke petaling jaya dahulu, kerana dia yang menempah awal... dengan bermodalkan gps yang melekat didalam van, so perjalanan pun berjalan lancar, kalau x kerana gps aku ase dah sampai p.pinang dah. haha.


setelah genk sampai kerumah cina tu... genk semua terkejut beruk pasal anjing terlalu ramai. bukan takat tu je, taik2 anjing penuh kat sekitar kawasan itu. dengan baunye yang sungguh mengharumkan, mahu nye x pening paler dibuatnye....


setelah selesai berbicara ngan tuan rumah,, kami memulakan keje,, salah seorang dari kami, buat keje kat dalam umah, aku dan genk wat keje kat luar... keje kat luar mmg kena pakai 2 owang, pasal nak tarik cable punya pasal. 20 minit kemudian, sedangkala aku bantu genk ku ini, aku terperasan 1 bau pelik. mmg kuat gila, aku check sekitar kawasan penuh ngan taik anjing. so aku paham lah. tiba2 mata aku terpandang pada selipar genk aku 2. akupun tanyalah pada dia WEY KAT SELIPAR KO TU ADA PE,, MACAM MENDA LEMBIK PLAK AKU TGK??? skali dia terpasan plak dia yang pijak taik anjing tu. aduh,,, tgk taik tu macam baru ag... pasal lembik..


sesudah selesai keje, kitowang pun leak dalam van, n nak menuju ke detinasi yang ke-2 plak.. yang paling bez dari pejalanan tu,,hidung aku mmg sakit gila, pasal bau semakin kuat. sampai je kat subang jaya, aku ase nak muntah pun ada... but dirumah kedua plak kitowang wat keje, kali ini baju dia plak terkena taik tu... aduhhh.... mmg pekau la bau tempoyak.... selesai la keje,,, kitowang pun balik la. n so konon aku x puas hati aku pun cakap kat dia WEY DOGOL,, KO NI PENGOTOR BETUL LA, KO BALIK UMAH KO SAMAK BAJU TU..... NGAN SELIPAR KO TU SKALI... AKU PUNYA TAIK PUN, AKU GELI NAK PIJAK, KO PLAK SELAMBA JE PIJAK TAIK ANJING... OTAK UDANG!!!!!!!!!!



"hahahahaha"

Friday, August 12, 2011

Diari RAMADHANKU hari ke 2

Walaupun agk lewat bebrapa hari baru aku post, due to schedule setting..aku nk gak crita pasal diri aku

Hari kedua pose ni, sperti biasa sahur still xleh bgun lagi.. smpi skrg pose ke 7 dah..& sakit tekak xblah ag, bgun pg2 trus anta akak aku rse ngntuk sgt time drive cm nak tetido je..hhhhmmmmm..aku pun mle le jerit2 mcm org glo dlm kete & nanyi kuat2 nak bg ngantuk 2 hilang aku xkisah pun as long as xdo org dgr..hahahha..

Uma aku dlm keadaan terurus sebab ari ni mak aku off wat kuih, klo x..hhmmmmmm..dan beniaga kat bazar sri andalas klang hasil inisiatif rakan kepada abg sulung aku..nama pun beniaga rezki ade, mmg untung...

G klas dlm kul 11 de ujian amli plak sje aku wat2 lupe..xde cre lain dh modul cikgu dah amik dia xkasi tiru..namun kesilapan bawa padah jeng3 tibe2 cikgu nk kuar amik brg pe ntah ditiggal budak klas without supervision kesempatan ni aku amik duk p tgk member yg len punya..huhu..10 soalan 7 aku jwb..kui3..

Blk klas dlm kul 1 lebih anta plak adk sedara ke stesen bus nak ke peneng katanye training dh nk start(budak memanah, sekolah sukan PP) langsung terserempak mmber aku yg nk ke jb mencuba nasib kat sana..dan minta tolg aku anta dia p stesen yg sama sek 18 s.alam dlm kul 4 lebih..

Aku agree bab kul 5 dh nak amik akak aku blk area 25 s.alam, stettle sume & smpi uma dh kul 6 layan tv jejak rasul sume mndi & get ready nk buka..mlm menjelang siap sedia nk terawih tapi mlm ni aku perform kt uma je, memandang bapak aku wat kt uma je ngan family

Habis terawih smbung berlaga lak ngn mkn mlm, sblum relax jap tgk tv sambil dihidang dentuman meriam yg kwn2 aku men kt ats benteng nun jauh di sana..terasa gak nak join, klas esok pg nye psl cansel la...



"kne la cool"


ps: "aku men meriam ni tukang sorak je..bakar..tidak.."

Thursday, August 11, 2011

EDGUY: 'Robin Hood' Video Released

Merupkan video clip terkini dari band power metal Edguy. Diarahakan oleh Oliver sommer yg juga pernah berkerjasama dgn band sperti Avantasi sendiri Helloween dan Nena dan Edguy telah bersepakat utk membuat penyindiran pada filem "the adventures of robin hood" yg juga filem dari Germany..


rakaman video itu dirakamkan di hutan dgn angka pelakon tambahan yg ramai dan dibintangi pelakon juga dari German Bernhard hoecker seorg plkon komedi yg memegang 2 watak berbeza dlm video clip tersebut. Official video clip bg single tersebut dipotong menjadi 5 minit manakala versi yg terkndung pada album lebih dari 8 minit 


komen frontman Edguy sendiri:


"shooting yg plg kelakar dlm karier mereka yg memerlukan kerja yg lebih bermain dgn effect hujan, lumpur bergelak ketawa, pemakaian kostum yg ketat, berdepan lagak seekor kuda yg marah, lakonan perilaku ejekan, shot berlawan pedang dan anda perlu saksikan video ini!!" ujarnya




Robin hood merupakan trek yg terkandung dlm buah tgn baru dari mereka "Age of joker" yg akan dirilis di eropah 29 ogos ini melalui label nuclear blast:

"Age Of The Joker" track listing:

01. Robin Hood
02. Nobody's Hero
03. Rock Of Cashel
04. Pandora's Box
05. Breathe
06. Two Out Of Seven
07. Faces In The Darkness
08. The Arcane Guild
09. Fire On The Downline
10. Behind The Gates To Midnight World
11. Every Night Without You

Limited-edition bonus disc track listing:

01. God Fallen Silent
02. Aleister Crowley Memorial Boogie
03. Cum On Feel The Noize (SLADE cover)
04. Standing In The Rain
05. Robin Hood (single version)
06. Two Out Of Seven (single version)




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...