Tuesday, August 11, 2009

MINATKU MULA BERPUTIK PADA MEGADETH?

2 BUAH ALBUM MEGADETH MILIKKU!!!

Lama juga rasanya aku tak post apa-apa benda,so kali ni rasanya nak kongsi cerita tentang minatku yang mula berputik pada MEGADETH.

Rasanya dah hampir setiap hari aku mesti play album "cryptic writings",kalau tak pagi mesti petang..dan untuk pengetahuan juga album ni agak lama dah terperuk dalam kotak simpanan aku ni,bersama 1 lagi album diorang yang aku ada "so far..so good..so whats?.."

Satu hari tu dalam duk belek-belek cd dalam kotak aku tu,terfikir pulak baik kasi "play" MEGADETH..First time dengar "so far..so good..so whats?.."apa yang boleh aku cakap album ni betul-betul tak masuk langsung pada pertama pendengaranku (MEGADETH PUNYA FANS JANGAN MARAH AR..) mungkin "cover artwork" album ni menarik ku untuk "play" lagi dan lagi..dan langsung aku tukar pula pada"cryptic writings" dan penerimaan telinga aku lain pula dan berkenan sangat..tu yang buat aku pasang hari-hari tu...dan "so far..so good..so whats?.." ini pula menunggu masa untuk "diexplore" muziknya dengan lebih mendalam agar turut akan menjadi "favourite" album aku..

Tapi yang menjai masalah aku sekarang ni..aku dah pun terdownload secara sengaja 4 trek dalam album "united abominaton 2007"
  1. 1.Sleepwalker
  2. 2.Washington Is Next!
  3. 3.Never Walk Alone... A Call To Arms
  4. 4.United Abominations
apa yang aku boleh cakap sememang mencengkam muziknya..solo-solo yang mendalam..buat aku lebih jatuh hati pada muzik diorang ni..aduh..begini rupanya..MEGADETH..

nampakanya terpaksalah aku beli yang "second hand" janji ory tu pun kalau dapat..bajet tengah tak cukup..dan macam mana pula dengan ENDGAME yang akan datang ni..aduh sakit la dibuatnya..SEDAP MENDENGAR,SAKIT MELABUR..

2 comments:

rockmetaller said...

assalamualaikum.nmpaknya lu kene dgr lgu hantu dia.

PROMISES.

mrfarid said...

waalaikumsalam..bro
gua dah search kat metal-archives tadi album "the world needs the hero kan?
terpaksa gua download la nampaknya..he..he..thanks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...